Címlap

Jogsegélynyújtás - határtalanul

A projekt három fő részre oszlik időben.
I.        Az Európa uniós jogi továbbképzés előkészítése. Ez alatt a Tribunus Jogsegélyszolgálat összeállítja az augusztus 7-9-i hétvége szakmai programját, és elkészíti a szükséges anyagokat hozzá. Ehhez az előkészítés szakaszában a Tribunus Jogsegélyszolgálat önkéntesei kiutaznak Beregszászra a partnerszervezet vezetőivel történő egyeztetésre, melynek célja az igények, és a már meglévő tudás feltérképezése, illetve a konkrét szakmai program összeegyeztetése. Partnerszervezetünk ebben az időszakban önkénteseinek meghirdeti a programot.


II.        Maga a jogi továbbképzés (2009.08.07-09.), mint konkrét projekt. Ez a partnerszervezet önkénteseinek tartott tartalmas, szakmai előadássorozatokból, és az ezeket feldolgozó kiscsoportos műhelymunkából áll majd. Célunk a tudás átadása mellett egymás megismerése, a közös munkához szükséges bizalom kialakítása és elmélyítése.


III.        A hazatérés után az online jogsegélyszolgálati munka megkezdése, és folyamatossá tétele a partnerszervezet által felku   tatott rászorulók számára.Közös feladatunk lesz még a jogi továbbképzés értékelése. Ehhez kiutazunk Beregszászra, ahol a Tribunus Jogsegélyszolgálat önkéntesei, és az Összefogás a Kárpátaljai Magyar Családokért Egyesület önkéntesei az elvégzett munka tapasztalatait cserélik ki, illetve a két szervezet a folytatás terveit egyezteti le, hiszen nem egy évre, hanem hosszútávra tervezzük a közös munkát.
 


NCA-NK-09-C-0215 pályázat